Delphine de Hemptinne licht haar projecten toe die bijdragen aan een circulaire economie.

De feestdagen van Sinterklaas en Kerstmis staan voor de deur en wij beginnen na te denken over de geschenken waarmee wij onze geliefden willen verrassen.

Al wie thuis kinderen heeft, weet het wel: veel speelgoed is slechts een zeer beperkte levensduur beschoren. De kwaliteit van het speelgoed speelt een belangrijke rol in de levensduur, maar dat geldt ook voor de belangstelling dat de kinderen ervoor hebben. De keuze van kwalitatief speelgoed is een uitdaging maar het ge- of herbruik ervan is dat ook.

Delphine en haar man Jonathan zijn reeds lang gevoelig door dit probleem. Zij besloten daarom een extra dimensie te geven aan hun beroepsleven. Zij willen ouders die op zoek zijn naar spelletjes en speelgoed op verschillende manieren helpen: door hen advies te geven op Jouons Malin, door hen een tweedehands website met “Récup’” speelgoed aan te reiken, maar ook door de ouders te sensibiliseren over de problematische toestand van ongebreidelde consumptie waarin wij ons vaak bevinden.

Delphine de Hemptinne werkt al meer dan 5 jaar aan verschillende projecten, allemaal gebaseerd op ethiek. Wij vroegen haar om advies:

Hoe helpt Jouons Malin bij het kiezen van in de handel verkochte games en speelgoed?

Jouons Malin is een webplatform gewijd aan de analyse van games en speelgoed om hun kwaliteit en educatieve impact te bepalen. Het is een multidisciplinair team dat o.a. bestaat uit logopedisten, psychologen en ludologen en dat wordt aangevuld met de mening van testers met verschillende profielen.

JPEG - 396.5 kB

Is het mogelijk om neutraal te blijven tijdens de selectie?

De sleutel tot succes is ethiek. Op Jouons Malin zijn er geen gesponsorde links, geen publicitaire reportages tegen betaling, geen reclame.

Ook stimuleer je het herstel van spelletjes en speelgoed en geef je ze een tweede leven...

Ja, ik heb een platform gelanceerd voor de verkoop van tweedehands games: La Récup’. Er was een gat in de markt om particulieren die spelletjes, speelgoed, boeken of educatief materiaal willen doorverkopen in contact te brengen met particulieren die ze tegen lage prijzen willen kopen. Dit project is erg belangrijk voor mij omdat het inspeelt op cruciale kwesties. Door tweedehands aankopen te promoten, moedigen wij het herbruik van producten in goede staat aan, wat onze ecologische voetafdruk helpt te verkleinen.

Vertel ons over je nieuwe game recycling project?

Recuplay wordt binnenkort gelanceerd. Het doel is om het spel te recyclen wanneer het geen tweede leven meer kan hebben. Wij willen de recyclingketen onder de knie krijgen en ervoor zorgen dat deze games ook daadwerkelijk worden gerecycled en niet in containers naar de andere kant van de wereld worden verscheept ...

Ethiek is onze drijfveer! Wij willen met onze houding en onze projecten helpen onze manier van consumeren te veranderen. Het is vandaag de dag belangrijk om van koers te wijzigen teneinde de planeet te helpen evolueren.

Wat is de volgende stap?

Ik ben erg gepassioneerd en ik geloof rotsvast in mijn projecten maar ik wil er ook over praten om mij heen. Door middel van conferenties die ik geef, in België en elders, wil ik de meest nieuwsgierigen helpen om de klimatologische en psychologische problemen van de wereld van games en speelgoed beter te begrijpen.

Na het lezen van deze getuigenis kun je je afvragen hoe Delphine erin slaagt haar projecten te financieren: zij en haar man besloten dat een deel van de opbrengst van hun andere professionele activiteiten moest worden aangewend in een project dat zinvol was.
Zo werd Jouons Malin geboren. Maar daar laten zij het niet bij: één van hun ideeën is dat Jouons Malin een stichting wordt.

Meer tips en informatie over spelletjes en speelgoed vind je HIER

En als je in de verleiding komt om de spelmodus tweedehands te testen, is het HIER.


Artikel geschreven door Sophie de Troostembergh

Gekoppelde artikel(s)

De ethiek van artificiële intelligentie begrijpen ...

Dr. Marie-des-Neiges Ruffo legt uit ... Docent aan de universiteit, gehuwd en moeder, dit is mijn CV. De...

Debat over vaccinatie
door Doctor Charlotte d’Huart

Barones Charlotte d’Huart is huisarts in Rixensart en presenteert de uitzending "La Grande Forme" op RTBF van 13u...

Uitnodiging - Ondernemersforum
17 november 2021

Hoe kunt u uw bedrijf internationaal ontwikkelen? Wanneer beginnen met exporteren? Hoe? Waar? Wat zijn de kansen...

De Kleine Advertenties van november zijn online !

Ontdek de nieuwe advertenties van deze maand online ...

Advertenties

Descriptif section

Ruimtes te huur

Kamers te huur voor uw evenementen

Activiteiten

Descriptif section

Onze partners