Wie het CV van Caroline de Mahieu leest, is onder de indruk van de diversiteit van haar muzikale ervaringen en de kwaliteit van de contracten die ze al heeft verkregen.

Het timbre van haar gesproken stem valt reeds op door de melodieuze dictie en de diepe en warme klank.

Wat zegt zij over dit beroep? Wat zijn de hoogtepunten of belangrijke ontmoetingen in haar leven als muzikante?
Wist zij altijd al dat ze van haar passie haar beroep zou maken?

Vanaf het begin benadrukt ze het delende aspect van dit beroep.
Ze treedt even graag op grote podia op, als in salons die een grotere nabijheid van het publiek mogelijk maken.
Zij zingt graag op bruiloften en begrafenissen om mensen op de belangrijke momenten van hun leven te begeleiden, vreugdevol of pijnlijk.
Zij waardeert ook heel erg haar ervaring in het Kamerkoor van Namen waarvan zij sinds 2017 lid is.

Haar eerste muzikale ervaring dateert van haar 8ste. Ze ontdekte het plezier van het zingen in een kinderkoor en begon op 15-jarige leeftijd echt aan haar stem te werken op de Academie van Grez-Doiceau.
Want als Caroline begiftigd is met een natuurlijke stem, dan heeft ze daar jarenlang aan gewerkt.
Zo zal ze de korrel van haar stem en haar techniek verfijnen. Ze zal ook een belangrijk bereik ontwikkelen (van de E laag tot de contra-re) waarmee zij een uitgebreid repertoire in verschillende stijlen kan bezingen.

Na haar humaniora besluit Caroline de Mahieu evenwel om naar de universiteit te gaan om talen en literatuur te studeren.
Maar muziek haalde haar toch in en zij sloot zich aan bij het IMEP, vervolgde haar vocale opleiding en verkende het gebied van de lyrische kunst.

Het IMEP zal haar toelaten om haar debuut in de opera te maken, eerst binnen het instituut en vervolgens als onderdeel van de MMAcademie van de Munt, een testproject uitgevoerd met IMEP-studenten onder leiding van Christophe Rousset in Händels opera ALCINA.

Aan het einde van haar studie begint Caroline een succesvolle solocarrière en neemt zij deel aan verschillende producties onder leiding van dirigenten zoals Speranza Scappucci, Paolo Arrivabeni, Daniel Oren en Jean-Marc Aymes. Ze wordt uitgenodigd om op te treden in verschillende theaters en festivals, waaronder de Opéra Royal de Wallonie in Luik, de Opéra d’Andorre, het Festival Mars en Baroque in Marseille, het Festival de Namur... Je vindt haar volgend seizoen in Luik in de producties van Lakmé de Delibes en I Lombardi van Verdi.

De lockdown heeft veel projecten stilgelegd, maar heeft ook het Kamerkoor van Namen in staat gesteld om in augustus 2020 een cd op te nemen gewijd aan koorwerken van componist César Franck getiteld "De l’autel au salon".
Het is met het repertoire van deze cd dat het Kamerkoor van Namen de hele zomer door Wallonië toert.

Een ander lopend project is de opname van César Francks opera HULDA in een coproductie van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik, het Kamerkoor van Namen en het Palazzetto Bru Zane.

Is er door al deze ervaringen een favoriete componist die de voorkeur van Caroline krijgt?

Zij citeert daarop meteen Georg Friedrich HANDEL.
Een veelzijdige en nieuwsgierige muzikante verkent echter alle stijlen en houdt net zoveel van barok als van romantische of hedendaagse muziek.
Caroline heeft een ensemble opgericht genaamd "Ensemble Bleu Miroir" voor zangstem, fluit of cello en piano, waar zij met enthousiasme over spreekt.

Veel andere projecten dienen zich aan voor Caroline de Mahieu die je kunt ontdekken in een aantal prachtige melodieën op Youtube.

Maar bovenal, muziekliefhebbers, ga luisteren naar Caroline de Mahieu en volg dit jonge Belgische talent met een gouden stem!

Voor meer info :

Website Caroline de Mahieu
Facebook: Caroline de Mahieu
Instagram: Caroline de Mahieu
YouTube: Caroline de Mahieu - Mezzosoprano

César Franck: De l’autel au Salon - Kamerkoor van Namen, Thibaut Lenaerts | Songs, Reviews, Credits | AllMusic

CESAR FRANCK, HULDA — CAV&MA (cavema.be)


We danken barones Bernard del Marmol voor de opname van dit interview en de redactie van het artikel.

Advertenties

Descriptif section

Ruimtes te huur

Kamers te huur voor uw evenementen

Activiteiten

Descriptif section

Onze partners