De 38ste editie van het Internationale Kamp vindt plaats... in België !

Elke zomer brengt het internationale jeugdkamp van de Orde van Malta niet minder dan 500 deelnemers en 250 jongeren met een beperking van 18 tot 35 jaar en uit 25 verschillende landen, samen ! Het is een unieke kans om levenslange vriendschappen en onvergetelijke herinneringen te creëren. Een week lang gaan begeleiders en gasten non-stop met elkaar om, tijdens originele activiteiten, religieuze momenten, feestelijke maaltijden en gekke disco’s. Tussen vermoeidheid en gelach, vreugde en momenten van spiritueel delen, is het Internationale Kamp vooral een echte levenservaring.

Dit jaarlijkse evenement, dat leden van de Orde van Malta en vrijwilligers van over de hele wereld samenbrengt, benadrukt solidariteit en betrokkenheid. De eerste versie van het Internationale Kamp vond plaats in Oostenrijk in 1984 en bracht vijf landen samen, met in totaal slechts 50 deelnemers.

Na een succesvol 37ste kamp in Italië in 2022, vindt de 38ste editie van het Internationale Kamp plaats van 12 tot 19 augustus 2023 in België, op de Europese School van Brussel-Argenteuil. Vrijwilligers worden verwacht van 10 tot 20 augustus. De organisatie zal worden verzekerd door een formidabel team van 16 complementaire profielen (spiritueel, logistiek, medisch, evenementieel, administratief, enz.), allemaal onder de kundige leiding van baron Charles-Edouard d’Otreppe de Bouvette en van de heer Thomas van de Werve de Schilde.
Naast volledige deelname aan het kamp, krijgen inschrijvers ook specifieke taken toegewezen om de organisatoren te ondersteunen.

Inschrijving zijn open tot einde juni... Wacht niet langer om hier in te schrijven !

De vier waarden van het internationale kamp :

1° UNIEKE ERVARINGEN
Ons doel is om barrières te slopen voor wat mensen met een beperking kunnen bereiken. Of het nu gaat om een bezoek aan Brussel, Pairi Daiza (de beste dierentuin van Europa), of om tot 3 uur ’s nachts in een disco te blijven, wij slopen bepaalde heilige huisjes over mensen met een beperking (wat ze kunnen doen, hoe ze kunnen leven, enz...).

2° BEHEERD DOOR JONGEREN VOOR JONGEREN
Gasten, assistenten en personeel zijn allemaal tussen de 18 en 35 jaar oud. Dit betekent dat het gemakkelijk is om vriendschappen te sluiten, om de meest geschikte evenementen en activiteiten te organiseren, de vaardigheden van alle betrokkenen te ontwikkelen en te weten hoe je plezier kunt hebben.

3° CHARISMA EN SPIRITUALITEIT
De Orde van Malta is een religieuze orde die haar dubbel charisma van het verdedigen van het geloof en het dienen van de meest kansarmen beleeft. Geloof en broederlijke naastenliefde staan centraal in het Internationale Kamp. Het geestelijke thema van dit jaar is “Vertrouw, wees niet bang, kom” (vgl. Mt 14,27, 29).

4° INCLUSIE
Genodigden en begeleiders komen uit meer dan 25 verschillende landen. Vriendschappen worden gesmeed over taal- en culturele barrières heen. De activiteiten laten deelnemers de verschillende culturen en tradities van de aanwezigen ontdekken. Deze vriendschappen vertalen zich in een wereldwijd netwerk van jonge mensen die werken of leven met een beperking.

Het DNA van het internationale kamp is om grenzen tussen landen te overschrijden om dan beter die van de handicap te overbruggen !
Ten slotte zal dit kamp een gelegenheid zijn om de waarden en de traditie van de Orde van Malta te vieren, een van de oudste liefdadigheids- en humanitaire organisaties ter wereld...

Meer info en het volledige programma op : https://www.ordevanmaltabelgie.org/nl/camps_nationaux
Registratie : https://maltacamp2023.be/join-the-maltacamp2023/
Facebook : https://www.facebook.com/Maltacamp
Instagram : https://www.instagram.com/maltacamp/


Wij danken graaf Pierre-Alexandre voor de totstandkoming van dit artikel.

Article(s) lié(s)

Kastelen - en Parkentocht van de provincie Oost-Vlaanderen

"Ga met ons mee op zondag 14 mei voor een onvergetelijke dag met familie of vrienden in de vrije natuur, ontdek...

Dompel jezelf onder in het parcours van schrijfster Sophie van der Dussen de Kestergat

Dompel jezelf onder in het parcours van schrijfster Sophie Kester (Sophie van der Dussen de Kestergat), van het...

Petites annonces

Descriptif section

Espaces à louer

Salons à louer pour vos événements

Activités 

Agenda des activités organisées par L’ANRB

Nos Partenaires