de Heer François Desclée <br> de Maredsous

de Heer François Desclée
de Maredsous


Uitvoerende ondervoorzitter
van de Raad van Bestuur
Lid van het Directiecomité

De heer François Desclée de Maredsous, onze uitvoerend ondervoorzitter, heeft een geweldige carrière achter de rug in de energiesector, maar ook in de pers, universitaire spin-offs en banksectoren. Hij is ook beheerder geweest of is het nog steeds van veel organisaties. Naast deze functies heeft hij ook andere passies : fokker van Ardense trekpaarden en bosgids. Hij is gehuwd, vader van 4 zonen (ondernemers of bedrijfsleiders) en gelukkige grootvader van 9 kleinkinderen. Dichter bij ons is hij de bedenker van het Ondernemersforum dat onze Vereniging een boost bezorgd heeft.

Hij vertelt ons een anekdote die hij had toen hij voor Philippe Bodson werkte : "Terwijl ik hem wilde zien om een belangrijk nieuws aan te kondigen, ontbood hij mij stante pede. Zijn secretaresse zag er bang uit. Zij zei mij : “snel…”, ik haast mij naar zijn kantoor, hij lag op de grond, alsof hij dood was. Ik raak in paniek ... en plotseling staat hij op in een enorme uitbarsting van gelach. Het was zijn manier om me te vertellen dat wat ik belangrijk vond niet zo belangrijk was... »

Wat is jouw motto ?
Het laatste woord dat mijn oom, een monnik, tot mij richtte voordat hij stierf : "beslis wat je wilt, maar verlies vooral nooit je vrijheid ...!"

Wat heeft je adel in jouw leven betekend ?
Mijn voorvaderen hebben mij een morele erfenis doorgegeven die moed en “goesting” in het ondernemen combineert met sociale verantwoordelijkheid en diepe waarden van menselijkheid, rechtvaardigheid en vrijgevigheid.
Op basis van dit verleden begreep ik dat deze erfenis mij zou moeten aanmoedigen om mijn actie in dienst van de samenleving te versterken en uit te breiden.


Contactez directement de Heer François Desclée
de Maredsous
via le formulaire ci-dessous :

Missions

Qui sommes-nous ?

Petites annonces

Descriptif section

Espaces à louer

Salons à louer pour vos événements

Activités 

Agenda des activités organisées par L’ANRB

Nos Partenaires