Een knipoog naar Antoine Pouppez

P3Lab ? EIC-versneller ? Neuroclues ? Het is net alsof je de eerste regels van een woordenboek met vakjargon over blockchain leest (zie onze nieuwsbrief van december), maar dat is het niet. Deze keer is onze blik gericht op het succes van oculometrie, de Eye Tracking-technologie van Antoine Pouppez de Kettenis.

P3Lab wordt NeuroClues !

P3Lab is een startup die geneeskunde koppelt aan technologie en actief is in eye tracking (een voorziening die in staat is om oculair gedrag te analyseren en te registreren).
P3Lab werd opgericht in 2020 door drie voormalige werknemers van IBA, een bedrijf gespecialiseerd in de technologie van deeltjesversnellers die softwareoplossingen ontwikkelt voor de behandeling van kanker. Het bedrijf wil een medisch apparaat ontwikkelen met behulp van eye tracking om een revolutie teweeg te brengen in de diagnose van neurologische ziektes zoals de beruchte ziekte van Parkinson.
Deze unieke "pragmatische gezondheidsoplossing" zal gespecialiseerde artsen helpen om neurologische ziektes op te sporen voordat de symptomen zelfs maar verschenen zijn. Deze Waalse technologie heet sinds kort NeuroClues TM.

"Ondernemen is leven en zich voelen leven"

Antoine Pouppez de Kettenis de Hollaeken, is een van de drie medeoprichters en CEO van P3Lab. In een interview afgenomen door Yaka ! (zie link hieronder), zei deze bio-ingenieur, opgeleid aan de UCL en vervolgens aan de ULB, dat hij er al op zeer jonge leeftijd van droomde "uitvinder te worden om mensen te helpen beter te leven". Vandaag, zelf vader van drie dochters, heeft Antoine zijn kinderdromen moeten inruilen voor een realiteit waarin echter het altruïsme, één van zijn leefregels, gedurende bijna 40 jaar nog onveranderd gebleven is !
"Ondernemen is leven en zich voelen leven" voegt hij er nog aan toe. En wat dit ondernemersavontuur nog meer verrijkt, zijn de vele buitengewone ontmoetingen die zoveel verschillende standpunten zijn om projecten vooruit te helpen.

Op zijn Linkedin profiel kunnen we lezen dat zijn ambitie met NeuroClues is om de "stethoscoop van de hersenen" te worden. Wat de markt betreft, zijn ze er niet bang voor : hun doel is om "tegen 2030 tien miljoen patiënten te ondersteunen met 10.000 operationele apparaten en leider te worden in een markt van 2 miljard dollar".

Het EIC Accelerator programma

In het kader van de EIC Accelerator (European Innovation Council), ontving het bedrijf uit Louvain-la-Neuve, bestaande uit ongeveer twintig medewerkers, vorige maand nog een financiering van de Europese Commissie, met o.a. een steun van 2,5 miljoen euro om zijn innovatieproces in te zetten op Europese en Amerikaanse markten. Respect !
Van de 1092 aanvragers behoort de Belgische startup tot de 78 bedrijven die door het EIC programma werden geselecteerd. De missie van het EIC is om Europese kmo’s die innovatieve geavanceerde technologieën ontwikkelen, te onderscheiden en te ondersteunen. Het EIC beschikt over een budget van 10 miljard euro.
Een deel van deze financiering zal NeuroClues daarom helpen om zijn marktintroductie te versnellen. Zij hebben er een goed oog op, want ze zijn volledig gefinancierd en reeds op zoek naar een Embedded developer om hun team uit te breiden.

"Kijk in mijn ogen en vertel mij waar ik last van heb"

Door elkaars oogbewegingen te volgen, is het nu mogelijk om bepaalde ziektes te voorkomen, tot vijf jaar voordat ze zich manifesteren. Als dit inderdaad een opsporingsvermogen is om in de nabije toekomst betrouwbare medische informatie te kunnen waarnemen, zorg er dan voor dat elke verwarring tussen deze vooruitstrevende technologie en zogezegde helderziendheid vermeden wordt ...

Website : https://neuroclues.com/

Interview Yaka ! : https://www.lecho.be/podcast/yaka/yaka-entreprendre-ca-vous-prend-aux-tripes-antoine-pouppez-p3lab/10429252.html


Wij danken graaf Pierre-Alexandre de Lannoy voor de totstandkoming van dit artikel.

Article(s) lié(s)

Arthus de Bousies, een geslaagde familiale medewerking ten voordele van een succesvolle onderneming.

Arthus de Bousies, een geslaagde familiale medewerking ten voordele van een succesvolle onderneming. Wat is je...

Zondag 14 mei - Rally van de Kastelen en Parken van Oost-Vlaanderen.

Waarom deelnemen aan de kastelenrally die op 14 mei 2023 in Oost-Vlaanderen zal plaatsvinden ? Er zijn...

Cercle Franklin

Cercle Franklin Voor 35-50-jarigen organiseren wij een internationaal weekend van 17 tot 19 maart in België. Wij...

Petites annonces

Descriptif section

Espaces à louer

Salons à louer pour vos événements

Activités 

Agenda des activités organisées par L’ANRB

Nos Partenaires