Een directiecomité van 4 verschillende persoonlijkheden:
Eén vrouw en 3 mannen, die een taalkundige mix vertegenwoordigen, een adel van alle tijden, inwoners van België, zelfs al is de wereld hun dorp, actief in de diplomatieke, economische, academische wereld, het ondernemerschap, het beheer van public affairs, het milieu ... en zelfs een minister van Staat!

JPEG - 376.9 kB

... om nog maar te zwijgen over de niet-uitvoerende ondervoorzitter, Z.D.H Prins Charles-Albert d’Arenberg, die de continuïteit in de verandering waarborgt.

Zij hebben ermee ingestemd om zich voor te stellen (hun loopbaan en hun motivatie is bijgevoegd voor de nieuwsgierigsten).

Maar eerst, over wie gaat het?

  • Baron van Daele
  • Mevrouw Amaury de Troostembergh
  • de Heer François Desclée de Maredsous
  • Ridder Marc de Schoutheete de Tervarent

Hun project voor onze Vereniging is ook een vraag die mijn nieuwsgierigheid wekte. Hoewel het team jong is (onlangs gevormd), heeft het grote ambities voor ons groeiend netwerk van 13.000 leden.

1. Vooreerst, het bouwen en ondersteunen van het bestaande dat de rijkdom van onze Vereniging maakt. Het team wil de verschillende activiteiten, hun promotors en hun context ontdekken en beter kennen. Hiervoor heeft het al eerste afspraken gemaakt om te luisteren naar het levensbloed van onze vereniging.

Aarzel niet om jezelf bekend te maken, als je dingen te zeggen hebt!

2. Nieuwe activiteiten lanceren
Zij hebben ideeën voor nieuwe activiteiten, zoals een handelsplatform en een specifieke dynamiek voor adel in het buitenland. Maar het zijn vooral de vragen en specifiek die van onze jongeren die zij proberen op te vangen, zij die willen investeren in concrete en betekenisvolle acties.

Het is uit de collectieve intelligentie dat het beste naar boven zal komen. Voor onze jongeren zijn wij geïnteresseerd in uw mening!

3. Communiceren
Communicatie is de olie in de spaken tussen de provincies en het hoofdkantoor, tussen de organisatoren van activiteiten en de managers, tussen Solidaritas en de VAKB, met de leden, tussen de leden en de nieuwe leden, Belgisch of Europees, wanneer zij overtuigd zullen zijn om zich bij ons aan te sluiten.

Er is geen groter potentieel dan het potentieel voor verbetering, uw suggesties en constructieve kritiek om de aantrekkelijkheid van ons netwerk te verbeteren zijn welkom!

4. Erfgoed
Ons patrimonium, onze financiën en ons hoofdkantoor beheren en laten groeien, om over de middelen van onze ambities te beschikken en de doelstellingen van onze vereniging te verwezenlijken, met name op basis van wederzijdse hulp en solidariteit.

Ons hoofdkantoor is er, wil je daar afspreken of activiteiten organiseren, laat het ons weten!

5. Structuur en organisatie
Zelfs als het niet de structuren zijn die mensen laten interageren, kunnen zij de fluïditeit van uitwisselingen vergemakkelijken. Rekening houden met de 7de staatshervorming voor een adequate plaats van elk van onze leden en onze toegang verder professionaliseren, zijn twee projecten die het nieuwe team wil initiëren en nastreven.

Bedankt voor uw ideeën, advies of het delen van ervaringen!

6. Nieuwe leden
De VAKB is een uitzonderlijk groot netwerk van 13.000 leden, die blijvende waarden delen, geworteld in ons gemeenschappelijk DNA. Wederzijdse hulp en solidariteit zijn vanzelfsprekend. Het blijft een uitdaging om ze te associëren met een eigentijds en dynamisch imago om de diversiteit binnen onze vereniging te vergroten.

Er bestaat geen profiel van een “edele”, het is een echte rijkdom aan diversiteit. Het doel dat ik vrij vertaal: laten wij elkaar verrijken!

U begrijpt het wel, wij moeten minstens met 4 zijn om al deze projecten uit te voeren, alsook andere die zeker zullen ontkiemen. Hartelijk dank aan elk van hen voor hun inzet en bravo voor hun ambitie!

Ontdek hun loopbaan en motivatie in detail:

PDF - 179.4 kB Baron van Daele
PDF - 164.5 kB Mevrouw Amaury de Troostembergh
PDF - 160.8 kB de Heer François Desclée de Maredsous
PDF - 139.4 kB Ridder Marc de Schoutheete de Tervarent

Voor meer info, raadpleeg onze rubriek "Who is who"


Artikel geschreven door Catherine de Dorlodot

Gekoppelde artikel(s)

Baptistine de Schaetzen ging op 12-jarige leeftijd met haar gezin de wereld rond!

Baptistine de Schaetzen van Brienen begon een wereldreis met haar familie. Zij deelt deze fantastische ervaring met...

De agro-ecologische overgang met Clotilde de Montpellier

Onder impuls van Clotilde de Montpellier d’Annevoie werd "Farm for Good" opgericht in 2020. Dit project brengt...

Van de Olympische Spelen tot Arville. Lara de Liedekerke over haar recentste belevenissen

Lara de Liedekerke de Pailhe heeft zonet twee fantastische levensmomenten meegemaakt: deelnemen aan de Olympische...

Wij werven aan ...

Naar aanleiding van de verdere uitbouw van haar activiteiten is de VAKB op zoek naar een gemotiveerde persoon om...

Bekijk onze "Kleine advertenties " online!

U bent op zoek naar een mooie locatie voor uw volgende vakantie, familiehulp of u wenst te ontdekken wat andere...

Advertenties

Descriptif section

Ruimtes te huur

Kamers te huur voor uw evenementen

Activiteiten

Descriptif section

Onze partners