Exclusieve reis naar de Anjou streek van 22 tot 25 mei 2023

Kom en ontdek enkele kastelen en tuinen van de Anjou streek, in het departement Maine et Loire. Deze regio wordt geassocieerd met kastelen en wijngaarden. Rond Angers, hoofdstad van het voormalig hertogdom, staat de grootste vesting van de Loire-vallei, namelijk het kasteel van Brissac, het hoogste kasteel van Frankrijk. Het kasteel van Serrant, het meest prinselijke kasteel van Anjou en het kasteel van Lude zijn andere prachtige maar minder gekende domeinen, gelegen in het hart van parken en sier- of nutstuinen die u kunt ontdekken in het gezelschap van graaf Etienne de Quatrebarbes.

Vergeet niet dat Anjou, land van botanici, eminente figuren geteld heeft zoals Louis de Vilmorin, zaadproducent uit Parijs die bloemen- en groentenzaden verspreidde in de Authion-vallei en André Leroy, boomkweker die eind negentiende eeuw de knowhow van het familiebedrijf over de Atlantische Oceaan exporteerde. Deze knowhow is met name te ontdekken in de tuinen van Villaines en Gâtines die wij zullen ontdekken.

Om een meer familiaal karakter te behouden en op een bevoorrechte manier door de eigenaars te worden verwelkomd, wordt deze reis gereserveerd voor de eerste 30 registranten.

Graaf Etienne de Quatrebarbes zal deze reis gidsen

Als ingenieur is hij co-auteur van de “Guide du Territoire Durable”, een boek over de problematiek van duurzame ontwikkeling van gebieden, geschreven op basis van zijn ervaring als burgemeester en voorzitter van de “Communauté de Communes” gedurende verschillende mandaten (in de Manche). Hij was ook de voorzitter van de “Association Régionale des Parcs et Jardins des Pays de la Loire” van 2005 tot 2012. Wij bedanken ook Anita Snoy voor de zorgvuldige voorbereiding van deze reis.

Article(s) lié(s)

VOCATIO : de “Stichting Roeping”

Vocatio reikt beurzen uit aan jonge talenten. Kan U dat nader toelichten ? In 1963 stichtte de visionaire...

Wie is Simple Symphony op Instagram met 560K volgers ?

Wie is Simple Symphony op Instagram met 560K volgers ? Op maandag 31 oktober 2022 wemelde het in ons vlakke land...

Baron Peter Piot : Een tijdperk van epidemieën ?

In ons collectief bewustzijn zal er een tijd zijn van voor de Covid-19 pandemie, en een tijd na de meer dan 20...

Petites annonces

Descriptif section

Espaces à louer

Salons à louer pour vos événements

Activités 

Agenda des activités organisées par L’ANRB

Nos Partenaires