De bevlogen en gedreven jonge melomaan Henri de Beauffort, vertelt ons hoe hij, in de Munt, de rol van Miles, in de opera The Turn of the Screw, heeft gekregen.

Het is niet alledaags om op 12-jarige leeftijd een operarol te mogen vertolken. Hoe is dat gebeurd?

" Ik begon met pianospelen, toen ik zes jaar oud was. Vervolgens werd ik lid van het schoolkoor. Toen papa Eric Favresse van het gezelschap Colyriques ontmoette, waagden wij ons in familieverband aan de The Little Prince. A Magical Opera van Rachel Portman en Nicolas Wright . Het gezelschap bestaat uit amateurs en professionals."

"Het was als Kleine Prins dat Henri zich liet opmerken en men hem voorstelde om auditie te doen voor het Kinder-en Jeugdkoor van de Munt" vertelt zijn vader Yvan.

"Zijn originele manier om zichzelf voor te stellen, verwijzend naar het liedje van Daniel Balavoine " Je me présente, je m’appelle Henri" maakte grote indruk. De auditie werd het jaar daarop gevolgd door een Europes selectie voor The Turn of the Screw. Het is o.a. door zijn toneelprestatie dat Henri de regisseur wist te overtuigen.

Wat vond je het meest leuke aan The Turn of the Screw ?

" Het was geweldig. In de opera moet ik vechten tegen een spook. Een opera in de Munt is fantastisch, maar sterven op toneel is echt te gek, het is...hemels!

Henri beklemtoont nogmaals hoezeer hij houdt van die rol en van toegevoegde waarden zoals de uitstraling van de schouwburg en van het eigenlijke toneelspelen.

Hoe combineer je een tienerleven en een muzikale carrière?

Henri zit in het eerste jaar van het middelbaar onderwijs aan het Sint-Jan Berghmanscollege in Brussel. Hij moest 6 weken van school om intensief te repeteren in de Munt. De school liet zijn oorspronkelijke bedenkingen vallen, toen de belangrijkheid van het project overduidelijk werd.

Henri is zo overdol op zingen, dat hij het ervaart als een echte ontspanning. " Een examen afleggen na het zingen is super", zegt hij glimlachend.

Hoe zie je de toekomst?

Henri en zijn ouders, geadviseerd door Benoît Giaux, de koorleider van de Munt, en door Valérie Vervoort, zijn lerares en zangcoach, hebben onlangs besloten dat Henri "een normaal leven" moet blijven leiden.

Hiermee bedoelen zij dat hij zijn schoolse, sportieve en sociale activiteiten gewoon verderzet , maar daarnaast speciale cursussen zal volgen om zijn zang-, piano- en theatervaardigheden te verbreden. De hoofdklemtoon valt hierbij op de privé-zanglessen. De echte vragen zullen echter rijzen in de puberteit, wanneer zijn stem verdiept.

"Nu zit ik in het Kinderkoor van de Munt, maar wanneer mijn stem verandert, vervoeg ik de Boys. Ik zal geregeld "getest" worden om na te gaan hoe mijn stem evolueert" verduidelijkt Henri.

Wat gebeurt er wanneer de stem verdiept?

"Dan moet je van nul herbeginnen. Men kan zelfs spreken over een RESET. Het is waarschijnlijk makkelijker voor mensen met een muzikaal gehoor maar je moet alles herleren. Dit gezegd zijnde, Henri heeft het nodige potentieel", meent Yvan.

Ondertussen staan er op onze kortetermijnplanning nog enkele mooie projecten te wachten: twee audities in de Munt, waaronder een alleenzang in Mozarts Requiem, maar tevens "De Kleine Prins" in het Waverse "La Sucrerie", afhankelijk van de Covidmaatregelen.

Is muziek een familiezaak?

"Ja, wij hebben met z’n vieren meegedaan met de opera "De Kleine Prins".
Wij zijn sterker in familieverband!"

Yvan is momenteel in loopbaanonderbreking uit de financiële sector, om zich te focussen op het schrijven van Franse chansons gedragen door elektronische muziek. Als bewonderaar van Jean Michel Jarre, de pionier van het genre, wil Yvan de elektronische muziek doen heropleven. Hij werkt aan een album, die de voorlopige titel "Renaissance" draagt en die hij wil uitbrengen eind 2021 of begin 2022.

Zijn oudere zus Heloïse coacht kinderen en speelt mee in de opera "De Kleine Prins".
Zijn kleine broer John-Igor, 7 jaar, leert piano spelen.
Zijn moeder bespeelt op uitnemende wijze de stethoscoop, het is haar passie waaraan zij veel tijd besteedt. Zij publiceerde onlangs , samen met zijn papa , "Urgences Attentats, uitgegeven door Filigranes.
De hele familie, bereidt zich voor op de Little Princetournee die begint in de herfst. Eerste opvoeringen vinden plaats in Waver en Virginal.

Wil u genieten van Henri de Beauforts prachtige stem:

Video: The Turn of the Screw :
Kinderkoren van De Munt


Interview réalisée par Sophie de Liedekerke

Gekoppelde artikel(s)

Laat ons wakker worden! Laat ons elkaar confronteren! Laat ons niet in onze comfortzone blijven!

Deze zin is niet die van een bejaarde filosoof, maar van Alice de Broqueville, een jonge filmactrice die passie...

Ondernemersforum onder leiding van Guy de Marnix : video

Het Ondernemersforum op 10 mei bracht getalenteerde sprekers samen onder leiding van Guy de Marnix. (Her)bekijk de...

Ze schrijven ons in juni

"La rencontre conflictuelle entre Islam et Occident: un pont est-il possible?" (Michel Annez de Taboada). Les...

Advertenties

Descriptif section

Ruimtes te huur

Kamers te huur voor uw evenementen

Activiteiten

Descriptif section

Onze partners