Onze savoir-vivre voor het oog van de camera’s.

Reeds vele jaren werken onze teams hard om onze 86-jarige vereniging up-to-date te houden. Er zijn al mooie initiatieven verschenen, waarvan de Cercle Franklin de meest recente is.
In het kader van haar “modernisering” bracht de VAKB een tiental leden samen om ze vervolgens deel te laten uitmaken van wat nu "het Futuris comité" wordt genoemd. Dit comité zal de leiding nemen over de verschillende projecten met betrekking tot ontwikkelingen op het gebied van de "digitale cultuur" (WhatsApp, TikTok, Facebook, Snapchat, Instagram, enz.).

Na zijn zelfopgelegde termijn van 2 jaar bedenktijd stelt het Futuris comité vandaag zijn ambitieuze programma voor, waarbij vanaf september 2023 een groot deel van onze leden zullen betrokken worden.

Doel : verleiden

Om de jongeren te "verleiden" en ons tegelijk de kans te geven om het meeste uit ons elegante huis aan de Franklin Rooseveltlaan te halen, leek het gepast om een nieuw type entertainment te creëren dat moderniteit verzoent met traditie en dat velen zal verrassen : VAKB Live Life : een exclusieve "hybride" documentaire, die een mengeling van theater en podcast wil zijn !

Wees gerust, dit in eigen huis gemaakt "fusion" programma zal niets gemeen hebben met reality-tv waar enkel voormalige beroemdheden grofweg opgevoerd worden ! Onze versie, zorgvuldig in overeenstemming gebracht met de gebruiken en tradities van onze leden, is niet voorbestemd om te choqueren, maar om te cultiveren en te ontspannen.

Om potentiële non-believers te overtuigen van dit soort "geïmproviseerd theater", is hieronder een onvolledige lijst van concrete voordelen die VAKB Live Life u zal bieden :

  1. Toegankelijkheid : In een eerste fase zal ons entertainment strikt voorbehouden zijn voor leden van de JBA. Na een proefperiode zal worden overwogen om het uit te breiden tot iedereen. Met een streaminglink, toegankelijk vanaf onze website, zal u dan probleemloos verbinding kunnen maken met het live streamingplatform, terwijl een herinnerings-sms een kwartier voor het aanvangsuur naar u wordt verzonden, zodat u er niets van mist. Vergeet daarom niet om uw contactgegevens bij te werken wanneer u zich registreert.
  2. Zichtbaarheid : VAKB Live Life zal aan zijn elf deelnemers een zichtbaarheid en een bekendheid geven die ze anders niet zouden krijgen. Naast het geven van een kans aan de volgende generatie om een carrière in de entertainmentindustrie na te streven of te profiteren van reclamecontracten en sponsoring, kan onze Jobcel u ook informeren over specifieke opleidingen die beschikbaar zijn in België
  3. Sociale verkenning : Onze show zal de mogelijkheid bieden om aspecten van het leven van een aristocratische familie te ontdekken, een leven dat vaak schuil gaat achter ouderwetse discretie of misplaatste nederigheid. Dit zal de kijkers in staat stellen om hun kennis over frivole plichtplegingen te verdiepen, maar ook om het ware savoir-vivre te herontdekken !
  4. Inspiratie : Tot slot zal onze creatie op een natuurlijke wijze uitgroeien tot een betrouwbare inspiratiebron voor onze jongeren. Een "kook"-component zal bijvoorbeeld onze tienerleden aanmoedigen om anders te eten, terwijl een "special fitness" aflevering de minder atletische onder hen zal motiveren om een gezondere levensstijl aan te nemen ...

Is dit project levensvatbaar ?

Zeer zeker. Zijn zelffinanciering wordt verzekerd door verschillende advertentieruimtes die onze sponsors en partners al hebben gereserveerd. Een partnerschap met de Vestiaire stelt ons in staat om outfits en accessoires te etaleren die aan het einde van elk seizoen zullen verkocht worden ten voordele van onze non-profitorganisatie Solidaritas. Belangrijk om weten is ook dat de deelnemers en de animator allemaal vrijwilligers zullen zijn die zich volledig belangloos inzetten, waarvoor onze hartelijke dank.

De volledige cast wordt eind augustus onthuld... geduld !
Traditionele reality-tv kan soms negatieve bijwerkingen vertonen, zoals het promoten van ongepast gedrag, het manipuleren van deelnemers of het produceren van inhoud die schadelijk is voor het publiek. Daarom leggen wij een zeer grote nadruk op het streven naar de uitmuntendheid die van generatie op generatie wordt doorgegeven en die dit soort valkuilen zou moeten vermijden.

Alle leden (die hun bijdrage betaald hebben) zullen bijgevolg een kwalitatief, interessant, leuk en zelfs inspirerend programma aangeboden krijgen, dat hen zal helpen te ontspannen en zich te vermaken, maar hen ook de mogelijkheid zal bieden om hun leeftijdsgenoten te observeren in een kader waaruit zij zich niet langer zullen kunnen losmaken. Daar zijn wij stellig van overtuigd.

Ten slotte, om onze nationale tweetaligheid te respecteren, zullen onze programma’s in de andere taal worden ondertiteld dankzij kunstmatige intelligentie die de dialogen in realtime zal vertalen. Dat dient vermeld te worden !

De Selectie

De kandidaten zullen geselecteerd worden na analyse van verschillende criteria, zoals : hun leeftijd, hun diploma, hun type kapsel of hun longinhoud.

Heb je interesse om deel te nemen of wil je meer informatie ? Stuur dan per e-mail vóór 31 juni 2023 uw sollicitatie naar : pseudovoyeurisme@anrb-vakb.be om het volledige dossier te ontvangen met daarin alle dingen die je moet weten voordat je begint.

De grote Premiere

Het grote lanceringsfeest vindt plaats op zaterdag 9 september 2023 vanaf 19u30.

Onze nieuwe VAKB Live Life show zal elke zaterdag van 20u15 tot 22 uur uitgezonden worden, behalve in het weekend en op feestdagen…


Wij danken graaf Pierre-Alexandre de Lannoy voor de realisatie van dit gewerveld zeedier, uitgerust met vinnen en kieuwen, dat gevist werd op deze eerste dag van de vierde maand van het jaar.

Article(s) lié(s)

De Congo-Commissie : kroniek van een aangekondigd echec ?

De Congo-Commissie : kroniek van een aangekondigd echec ? – Bijdrage van Johan Swinnen Om meteen op bovenstaande...

ChatGPT : formidabele tool ?

ChatGPT : formidabele tool ? ChatGPT, dit taalmodel gebaseerd op kunstmatige intelligentie, is een indrukwekkende...

Grafkelders kunnen van Vlaamse begraafplaatsen verdwijnen

Grafkelders kunnen van Vlaamse begraafplaatsen verdwijnen

Missions

Qui sommes-nous ?

Petites annonces

Descriptif section

Espaces à louer

Salons à louer pour vos événements

Activités 

Agenda des activités organisées par L’ANRB

Nos Partenaires