Op 21 januari bracht Pierre de Maere zijn eerste Extended Play (EP) uit. Deze 20-jarige singer-songwriter uit Waals-Brabant gaf er de naam "Un jour, je" aan.

Net zoals deze kleurrijke persoonlijkheid is een parfum iets fascinerends dat bedoeld is om een bedwelmend en verleidelijk effect te produceren (P. Süskind). Daarom zullen wij hier de drie grote accenten die deel uitmaken van zijn universum en een bepaald mysterieus aroma uitstralen, uit de doeken doen.

Topaccent: De eerste indruk

Wij voelen meteen dat de vaardigheden van Pierre de Maere zich niet beperken tot muziek. Zijn complex en veelzijdig artistiek universum lijkt geïnspireerd door de films van Tim Burton, de frisheid en de vocale sensualiteit van Matthieu Chedid en het kleurrijke acteerwerk van Lady Gaga.

De verpakking van dit "universeel" parfum is zeer succesvol en herinnert ons eraan dat "het jonge veulen van de Belgische muziekindustrie", zoals de Fransen hem noemen, zijn eigen versie van de olfactorische mix aanbiedt.

Hartaccent: de accenten die te vinden zijn in het hart van het parfum

Deze autodidactische componist op de piano die zijn liedjes verfraait met elektronische geuren, geeft je het gevoel dat je in een Rolls-Royce Rose fuchsia wordt ingescheept die met variabele snelheid in een eenrichtingsweg rijdt ... Een traditionele GPS zou jou hierbij onmiddellijk vragen om "zo snel mogelijk rechtsomkeer te maken".

De flamboyante cocktail van stijlen is gedurfd en biedt nieuwe sensaties aan, die zachtheid, originaliteit en schittering combineren. De teksten zijn spontaan, subtiel en nodigen uit tot vele interpretaties. Zijn charismatische stem met unieke verbuigingen roept heel eenvoudig op tot dagdromen.

Basisaccent: de accenten die al hun ziel aan het parfum geven

Tijdens zijn adolescentie heeft zijn passie voor fotografie, gelinkt aan stylisme, de kunstenaar zodanig gevormd dat geen enkele mal nu bij hem past. Probeer dus niet zijn identiteit te definiëren, deze wordt voortdurend vernieuwd.

Deze grote dandy met een androgyne lichaamsbouw toont zijn verlangen naar succes op een totaal ongecomplexeerde manier. Zijn ideaal bestaat in de echte wereld niet en dwingt hem er derhalve toe zich te laten inspireren door anticonventionele personages. Instinctief en vrij neemt Pierre de Maere zichzelf niet “au sérieux”, in tegenstelling tot wat zijn uiterlijk doet vermoeden.

Net als zijn “ancien” Stromae probeert Pierre zijn imago en de marketing die hem omringt te beheersen. De fles moet daarom zijn specifieke universum weerspiegelen en consistent zijn met de waarden van zijn schepper. Het boeket van vijf fragmenten in zijn eerste creatie "Un jour, je" laat een krachtige geur van succes achter omdat er al verschillende concerten gepland staan, waaronder een in La Cigale in Parijs voor de maand mei 2022! Ook andere voorstellingen staan gepland in Brussel op 5 mei in de Ancienne Belgique en op 18 november in de Madeleine.

Youtube :
Je marierai un ange
Regrets
Menteur
Lolita (piano)
J’aime j’aime

Concerten :
Madeleine
Ancienne Belgique


Onze dank gaat naar graaf Pierre-Alexandre de Lannoy voor de redactie van dit artikel.

Gekoppelde artikel(s)

De wereld van morgen
door Mark Eyskens

Net voor zijn tragische dood schreef Stefan Zweig in 1942 zijn pakkende autobiografie: “De wereld van gisteren “....

Oekraïne of de terugkeer van de oorlog in Europa

De onverwachte Russische inval in buurland Oekraïne heeft een geweldige golf van solidariteit op gang gebracht. Ook...

Tuinen- en Kastelentocht
22 mei 2022

De Tuinen-en Kastelentocht van het provinciaal comité van de provincie Luik zal plaatsvinden op zondag 22 mei van...

Uitnodiging voor een voordracht door Guido Gryseels
en een begeleid bezoek van het AfricaMuseum

Graag nodigen wij u uit voor een lezing door de Heer Guido Gryseels, Algemeen Directeur van het AfricaMuseum...

Advertenties

Descriptif section

Ruimtes te huur

Kamers te huur voor uw evenementen

Activiteiten

Descriptif section

Onze partners