Baron van Daele

Baron van Daele


Voorzitter van de Raad van Bestuur

Baron Frans van Daele, onze Voorzitter die al een boeiende en eminente carrière als Belgisch diplomaat achter de rug heeft en als grijze eminentie van de Europese integratie gebaseerd op de overtuiging dat het Belgische model van voortdurende onderhandelingen en het Europese compromismodel twee kanten van dezelfde medaille zijn. Zijn rol als stafchef van onze Vorst en tot op vandaag nog administrateur van de KUL, verantwoordelijk voor de organisatie van deze 600 jaar oude prachtige universiteit en haar tegenhanger de UCL, zijn een onweerlegbaar bewijs van de kwaliteiten van onze nieuwe voorzitter.

Hij is gehuwd, vader van drie kinderen (respectievelijk kunstenaar, architect en communicatieverantwoordelijke) en grootvader van 3 kleinkinderen. Hij heeft de groten der aarde gekend en hij vertelt ons volgende anekdote :

"Toen Sarkozy boos werd over een premier die hetzelfde argument meerdere keren herhaalde, vroeg hij mij om een manier te vinden om het in te korten. Ik heb hem gezegd dat het onmogelijk was omdat, in tegenstelling tot een Franse president die onmiddellijk begrepen wordt, een premier van een klein land zich moest herhalen om gehoord te worden. Het maakte hem aan het lachen. »

Wat is jouw motto ?
"Perduto è tutto il tempo che in amare non si spende". Dit vers van Torquato Tasso vat als geen ander samen dat je je energie moet gebruiken om dingen vooruit te helpen in plaats van ze te blokkeren.

Wat heeft je adel in jouw leven betekend ?
In wezen een erkenning van verdienste in dienst van het land, net als mijn benoeming tot minister van Staat. Maar ik denk dat de toekenning van een adellijke titel een extra betekenis heeft : het plaatst je in een traditie die hoeder van het verleden is, maar opent tegelijk een visie op een toekomst gebouwd rond het principe van sociale cohesie. In een nobiliaire gunst komen het verleden en de toekomst samen.


Missions

Qui sommes-nous ?

Petites annonces

Descriptif section

Espaces à louer

Salons à louer pour vos événements

Activités 

Agenda des activités organisées par L’ANRB

Nos Partenaires